Weerbericht: warm maar kans op onweer

Weerbericht: warm maar kans op onweer

Deze middag is het bewolkt en eerst overwegend droog. Later schuiven opnieuw buien het land in vanuit Frankrijk. Het blijft warm met in het binnenland temperaturen van 17 tot 21 graden, maar aan zee wordt het met een koele zeebries amper 12 graden. Ook vanavond en in het begin van de nacht is er kans op buien met onweer, zo voorspelt het KMI. Morgen is het eerst droog en gedeeltelijk bewolkt. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en wordt ook de kans op buien groter, vooral in de oostelijke helft van het land. Het is nog altijd vrij warm weer met maxima van 10 tot 18 graden.

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn nog buien mogelijk in de streken nabij de Nederlandse grens. Elders blijft het droog met geleidelijk brede opklaringen. Het is frisser met minima van 4 tot 8 graden.

Woensdag krijgen we vrijwel droog weer en het is dikwijls zonnig met soms wat hoge sluierwolken. Nabij de Nederlandse grens is er in het begin van de dag nog kans op een bui. Het blijft heel zacht met maxima van 16 graden aan zee tot 20 graden in de Kempen.

Donderdag verplaatst een depressie zich vanuit Frankrijk naar onze streken. De dag begint droog en vrij mooi met hoge wolkensluiers maar nog voor de middag drijven vanuit Frankrijk buien het land binnen, later en ook ’s avonds en ’s nachts worden dat felle buien met onweer. Het blijft warm met temperaturen tussen 15 en 20 graden.

Vrijdag is het eerst nog onstabiel met kans op buien en onweer, maar in de loop van de dag wordt het droger met afwisselend zon en wolken. Ook tijdens het volgende weekend en maandag blijft zeer zachte maar onstabiele zuidelijke lucht over ons land stromen. We verwachten mooie zonnige perioden maar soms ook veel bewolking met buien, mogelijk met onweer. Het blijft ook warm met temperaturen overdag tot of rond 20 graden en ’s nachts niet of nauwelijks onder 10 graden.

bron: Belga