Ernstige hinder door werken op Antwerpse ring

Maandagavond beginnen op de Antwerpse ring (R1) ingrijpende dringende herstellingswerken aan het wegdek richting Nederland, die voor ernstige hinder kunnen zorgen. Het doorlopend gewapend beton zal op drie rijstroken over een lengte van 15 meter ter hoogte van Deurne volledig verwijderd en vernieuwd worden. Tegen het einde van de paasvakantie, op zondag 15 april, zouden de werken afgerond moeten raken. De werken zijn volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nodig omdat boringen in het kader van de Oosterweelverbinding tot een verzakking hebben geleid. De schade is het grootst op de drie rechtse rijstroken richting Nederland: de afrit naar Deurne en de rechterrijstrook van de R1 zelf. Op de andere rijstroken is er eveneens een niveauverschil ontstaan, maar dat zou nog “aanvaardbaar” zijn.
Tijdens de werken zal ook nog een extra rijstrook van de R1 worden afgesloten als veiligheidsstrook. Om de hinder voor het verkeer te spreiden, zal het verkeer richting Nederland twee extra rijstroken krijgen via een doorsteek door de middenberm. Het verkeer richting Gent beschikt dan nog over drie rijstroken, het verkeer richting Nederland krijgt er vier aangezien er één moet worden voorbehouden voor verkeer dat van de E313 komt. De afrit en oprit Deurne worden de hele week afgesloten.
Gebruikers van de op- en afrit Deurne zullen worden omgeleid langs Merksem. AWV vraagt verder om over langere afstand de Antwerpse ring te vermijden tussen Gent en Hasselt en voor een omweg via Brussel te kiezen. Wie Antwerpen als bestemming heeft, kiest beter voor het openbaar vervoer.

bron: Belga