Eden Hazard wil seizoen met Chelsea in schoonheid afsluiten

Eden Hazard wil seizoen met Chelsea in schoonheid afsluiten

Eden Hazard en Chelsea zijn niet aan hun beste seizoen bezig. The Blues geraakten gisteren op de 33e speeldag in de Premier League niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen stadsgenoot West Ham United en met een achterstand van tien punten op de vierde stek van Tottenham Hotspur is de Champions League verder weg dan ooit. Na eerdere uitschakelingen in de Champions League en League Cup en de recente vier op vijftien in de competitie wankelt de stoel van Antonio Conte meer dan ooit. “We moeten samenwerken. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen in de Premier League en we zullen er alles aan doen om nog in de top vier te geraken”, vertelde Eden Hazard vandaag. “Als je bij Chelsea speelt, wil je elk jaar de Champions League. Vorig jaar waren we echter ook niet gekwalificeerd en wonnen we wel de landstitel. Van iets slecht kan dus ook iets goed komen.”

In de FA Cup zit Chelsea bij de laatste vier. Over twee weken kijken ze Southampton op Wembley in de ogen, in een eventuele finale wordt Manchester United of Tottenham de tegenstander. “Ik hoop voor iedereen dat we er nog iets van kunnen maken. Gelukkig kunnen we in de FA Cup nog voor een prijs gaan: we moeten deze trofee aan het einde van het seizoen echt naar Stamford Bridge brengen.”

Tegen West Ham gaf Chelsea nog maar eens een voorsprong uit handen. “Als je de wedstrijd gezien hebt, weet je dat we er alles aan gedaan hebben om te winnen – zeker in de eerste helft. Dit seizoen loopt het niet al te vlot: we gingen weer in de fout en slikten een tegendoelpunt. Onze eigen kansen maakten we niet af en dan is 1-1 de eindstand en zijn we allemaal droevig. We hebben dit seizoen al vaak voorgehad dat we een voorsprong uit handen gaven. Ik herinner me nog de wedstrijd op Manchester United: we controleerden, maar uiteindelijk verloren we wel. Vorige week tegen Tottenham hetzelfde verhaal.”

bron: Belga