Derde film van ‘De Buurtpolitie’ op komst

Derde film 'De Buurtpolitie' op komst
BELGA / J. Gekiere

De kogel is door de kerk: er komt een derde film van ‘De Buurtpolitie’. Niet enkel op tv is de reeks enorm populair, ook in de cinemazalen lokken de films over het fictief Vlaams politiekorps veel kijkers.

Na het grote succes van de eerste twee films hebben de producenten groen licht gekregen om een derde prent te maken. In 2016 kwam ‘De Buurtpolitie: de Grote Geldroof’ op het witte doek. Het werd uiteindelijk de tweede best bekeken Vlaamse productie van het jaar met 158.000 bezoekers. Enkel ‘De Premier’ van Erik Van Looy scoorde toen beter met 440.868 kijklustigen.

Begin 2018 kwam het vervolg uit, dat ook goed scoorde met 150.000 bezoekers. Vooral bij kinderen is ‘De Buurtpolitie’ zowel op televisie als in de zalen heel populair. De derde film zal in 2019 te zien zijn op het witte doek, zo meldt Het Nieuwsblad.

Korte producties

Opvallend is het tempo waarop ‘De Grote Geldroof’ en ‘De Tunnel’ werden gemaakt. Op amper acht dagen werd de eerste langspeler opgenomen. De opvolger op elf dagen. In vergelijking met ‘De Premier’ kostte ‘De Grote Geldroof’ vijf miljoen euro minder om te maken. Benieuwd hoe lang het duurt om de derde te produceren.