Jimmy Kimmel slaat mea culpa na grap over Melania Trump

Jimmy Kimmel slaat mea culpa na grap over Melania Trump
AFP / M. Ralston

Tv-presentator Jimmy Kimmel heeft zich in een tweet verontschuldigd voor zijn opmerkingen over Melania Trump. Hij grapte over haar accent en ontketende een ruzie tussen hem en Fox-presentator Sean Hannity. Hij kreeg ook de homogemeenschap over zich heen.

Kimmel plaatste zondag een post op Twitter waarmee hij een ruzie wilde beëindigen tussen hem en Fox News-presentator Sean Hannity. Hannity had een tijdje geleden kritiek op de uitspraken van Kimmel over het accent van Melania Trump. De twee presentatoren begonnen elkaar uit te maken tijdens hun shows en op Twitter. Hannity noemde Kimmel onder andere “Harvey Weinstein jr.” en Kimmel insinueerde dat Hannity seks heeft met Donald Trump. Hier kon de homogemeenschap niet mee lachen.

Op Twitter probeert Kimmel een einde te brengen aan de ruzie. Hij biedt ook zijn excuses aan tegenover de homogemeenschap. “Alhoewel ik moet bekennen dat ik heb genoten van onze woordenwisseling, realiseer ik me dat dit niveau moddergooien van beide kanten niets goed doet en zelfs schadelijk is voor ons land”, staat er te lezen. “Met mijn persiflage van de toewijding van Sean Hannity aan Donald Trump was het nooit de bedoeling de homogemeenschap te kwetsen. Aan degene die daar aanstoot aan hebben genomen, bied ik mijn excuses aan.”

Melania Trump

De grap over het accent van Melania Trump vindt de talkshowhost onschuldig, maar Kimmel geeft wel toe dat hij zijn commentaar ongepast vindt. “Mevrouw Trump heeft genoeg om zich zorgen over te maken zonder dat ze gebruikt wordt om kijkcijfers te scoren.” Op het einde van zijn tweet kon Kimmel een kleine sneer naar zijn conservatieve collega-presentator niet laten. “Ik hoop dat Sean Hannity verdergaat met deze nieuwe steun aan vrouwen, immigranten en First Ladies en dat hij veel succes boekt in deze heroïsche strijd.”