WK 2018 – Tunesische spits Youssef Msakni moet kruis maken over WK

WK 2018 - Tunesische spits Youssef Msakni moet kruis maken over WK

De Rode Duivels hoeven in hun tweede groepswedstrijd op het WK in Rusland niet te vrezen voor de Tunesische aanvaller Youssef Msakni. Zijn Qatarese club Al Duhail heeft zaterdag bekendgemaakt dat Msakni zes maanden out zal zijn met een kruisbandblessure. “Helaas wordt me de kans ontnomen om het WK te spelen”, deelde de 27-jarige vleugelaanvaller op zijn Instagramaccount. De langdurige blessure van de 45-voudig international is een serieuze streep door de rekening van Tunesië. Met 25 doelpunten had Msakni een groot aandeel in de landstitel van Al Duhail. Enkel zijn Marokkaanse ploegmaat Youssef El-Arabi scoorde meer doelpunten in de Qatarase voetbalcompetitie.
In zijn laatste tien wedstrijden voor Tunesië scoorde Msakni 4 doelpunten en gaf hij evenveel assists. Tegen Egypte in juni vorig jaar droeg hij zelfs de aanvoerdersband.
Na een afwezigheid van 12 jaar is Tunesië (FIFA-23) er opnieuw bij op het WK. “De Adelaars van Carthago” werden samen met België (FIFA-5), Panama (FIFA-53) en Engeland (FIFA-16) ingedeeld in poule G. In Rusland opent Tunesië op 18 juni tegen Engeland, daarna zijn de Rode Duivels en Panama aan de beurt.
De blessure van Youssef Msakni betekent mogelijk goed nieuws voor Hamdi Harbaoui. Bij de oefeninterlands van Tunesië eind maart tegen Iran en Costa Rica werd de spits van Zulte Waregem, die toch 16 caps telt, nog gepasseerd door de Tunesische bondscoach Nabil Maaloul.

.

bron: Belga