Kwal. WK voetbal (v) - Red Flames zakken zonder Jassina Blom af naar Italië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Red Flame Jassina Blom moet met een voetblessure afhaken voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van de Belgische voetbalvouwen in en tegen Italië. Dat heeft bondscoach Ives Serneels zondag bekendgemaakt. De 23-jarige Blom liep donderdag op training met de Red Flames een voetblessure op. De middenvelder van FC Twente is uiteindelijk niet mee afgereisd naar Ferrara, waar dinsdagavond de clash met Italië gespeeld wordt.

Blom moest vrijdag ook de kwalificatiematch tegen Portugal al aan zich voorbij laten gaan. De Belgen leden daarin in Leuven zuur puntenverlies. Na het 1-1 gelijkspel staan de Red Flames op de tweede plaats in groep 6 met tien punten uit vier wedstrijden. Italië voert de stand aan met vijftien op vijftien. Enkel een zege kan België in het spoor houden van de Italiaanse vrouwen.

De zeven groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK in Frankrijk (7 juni - 7 juli 2019). De vier beste tweedes spelen barrages in twee rondes: halve finales (heen 1 oktober 2018, terug 9 oktober) en een finale (heen 5 november 2018, terug 13 november). De winnaar daarvan heeft ook een WK-ticket beet.

.

bron: Belga