Kroatië plaatst zich voor halve finales Davis Cup

Kroatië plaatst zich voor halve finales Davis Cup

Kroatië heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Davis Cup. Marin Cilic (ATP 3) zorgde vandaag in de kwartfinales tegen Kazachstan voor het beslissende punt. Kroatië staat na vier duels op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong. Cilic kende niet de minste problemen met Mikhail Kukushkin (ATP 92). Na twee uur en een minuut gaf het scorebord driemaal 6-1 aan.

Diezelfde Cilic bezorgde het thuisland vrijdag op het indoorgravel van Varazdin de 1-0 na vlotte winst tegen Dmitry Popko (ATP 258). Die partij eindigde op 6-2, 6-1 en 6-2. Nadien stelde Kukushkin gelijk tegen Borna Coric (ATP 28). Hij versloeg zijn Kroatische opponent in vier sets: 3-6, 7-6 (7/5), 6-4 en 6-2. De Kroaten Ivan Dodig en Nikola Mektic rekenden zaterdag in vier sets af met de Kazachen Timur Khabibulin en Oleksandr Nedovjesov. Het dubbelspel eindigde op 6-7 (2/7), 6-4, 6-4 en 6-2.

Kroatië treft in de halve finales de Verenigde Staten, die in Nashville België uitschakelden. Een gedecimeerd Belgisch team, zonder David Goffin en Steve Darcis, kijkt na drie partijen tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan.

bron: Belga