Jupiler Pro League - Zulte Waregem wint in Waasland-Beveren, Moeskroen klopt Kortrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zulte Waregem heeft zondag op de tweede speeldag in groep A van Play-off 2 de drie punten gepakt tegen Waasland-Beveren. De partij op de Freethiel eindigde op 1-2. Moeskroen klopte Kortrijk met 2-1. Zulte Waregem zat halfweg op rozen. Theo Bongonda (33.) zorgde iets over het halfuur voor de 0-1, Nill De Pauw (45.+2) verdubbelde de score op slag van rust. Na de koffie controleerde Essevee de partij. Thelin, voor de thuisploeg, en Harbaoui, voor de bezoekers, kregen kansen, maar kwamen niet tot scoren. Waasland-Beveren lukte dan toch de 1-2. Isaac Thelin (77.) trapte na hands van Walsh een penalty binnen. De Oost-Vlamingen drongen nog aan, maar kwamen niet meer in de buurt van de bezoekende goal.

Kortrijk kwam in Le Canonnier op voorsprong, nadat een trap van Ouali via het been van Teddy Mezague (14.) tegen de touwen vloog. Moeskroen reageerde nog voor de pauze, en Taiwo Awoniyi (36.) nette de gelijkmaker. Bijna kwam de thuisploeg vroeg in de tweede periode op 2-1, maar Amallah kreeg de bal er niet in. In het slot pakte Moeskroen dan toch de volle buit. Na een overtreding van Gary Kagelmacher in de zestien, die rood kreeg, trapte Dimitri Mohamed (84.) de elfmeter binnen.

Eerder op de tweede speeldag klopte Lierse in een duel onder tweedeklassers Oud-Heverlee Leuven met 1-2. In de stand staat Moeskroen aan kop met zes punten, voor Zulte Waregem (4 ptn). Kortrijk en Lierse volgen met elk drie punten, OHL (1) en Waasland-Beveren (0) sluiten de rij.

Op de derde speeldag, die volgende week zaterdag op het menu staat, ontvangt Zulte Waregem Moeskroen. OHL trekt naar Waasland-Beveren en Lierse kijkt in eigen huis Kortrijk in de ogen.

bron: Belga