Jupiler Pro League - AA Gent deelt Club Brugge tikje uit

door
Belga
Leestijd 1 min.

AA Gent heeft zondag op de tweede speeldag van Play-off 1 de punten thuisgehouden tegen leider Club Brugge. Het duel in de Ghelamco Arena eindigde op 1-0.

Gent begon pittig en smeerde Club een vroege achterstand aan. Kalu kopte een center van Dejaegere hard richting doel. Doelman Vermeer bracht eerst nog redding maar via een verraste Brandon Mechele (2.) vloog de bal alsnog tegen de touwen. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst, en onder meer Kalu kopte nipt over. Na een klein halfuur versierde de leider zijn eerste grote kans, maar Diaby miste. Diezelfde Diaby liet enkele minuten nadien een nieuwe wenkende mogelijkheid onbenut.

Club voerde in de tweede periode de druk op, maar kon het Gentse doel niet bestoken. Vanaken sneed door de thuisdefensie, maar botste op keeper Kalinic. En aan de overzijde kwam Janga net te laat op een voorzet van Jaremtsjoek. Wesley kreeg in de extra tijd de kans op de 1-1, maar mikte in het zijnet.

In de stand blijft blauw-zwart aan kop met 37 punten, voor Gent en Anderlecht met 31 punten. Nadien volgen Charleroi (26 ptn), Racing Genk en Standard (elk 25 ptn).

De derde speeldag opent vrijdag met Charleroi tegen Racing Genk. Standard kijkt daags nadien AA Gent in de ogen, terwijl Club Brugge op zondag naar Anderlecht trekt.

bron: Belga