Geen aanwijzingen dat er mededaders betrokken waren bij aanslag Münster

Geen aanwijzingen dat er mededaders betrokken waren bij aanslag Münster

De Duitse politie gaat na de aanslag die gisterenavond plaatsvond in Münster niet op zoek naar mededaders. Er zijn geen aanwijzingen dat er nog een andere verdachte betrokken was, zo heeft een woordvoerster van de politie vandaag meegedeeld. In eerdere berichten werd nog melding gemaakt van twee mededaders die na de aanslag uit de auto waren gesprongen en op de vlucht waren geslagen. Die verklaringen zijn onderzocht, maar er wordt uitgegaan van een dader die alleen handelde, zo klinkt het bij de politie.

De meeste politiebarricades die de toegang tot het centrum van de stad blokkeren, worden vandaag ook weer opgeheven. De plaats van de aanval zelf blijft wel afgesloten omdat het onderzoek ter plaatse nog wordt voortgezet.

Een man was gisteren in Münster met een bestelwagen ingereden op een terras in het centrum van Münster. Twee mensen kwamen daarbij om. De dader, een Duitser met psychische problemen, heeft zelfmoord gepleegd. Bij de aanslag vielen ook meer dan twintig gewonden. Enkelen van hen zijn nog in levensgevaar. Volgens Nederlandse media bevinden zich bij de gewonden ook twee Nederlanders, van wie er één in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

Eerder had procureur-generaal Martin Botzenhardt al verklaard dat er nog “geen aanwijzingen over een mogelijk motief voor de daad” zijn. De speurders houden in het onderzoek rekening met “alle richtingen”, zo zegt hij.

bron: Belga