GAIA mag slagerijketen Renmans niet linken aan mishandelde slachtpaarden in Argentinië

GAIA mag slagerijketen Renmans niet linken aan mishandelde slachtpaarden in Argentinië

Dierenrechtenorganisatie GAIA mag niet zeggen dat slagerijketen Renmans de mishandeling van Argentijnse slachtpaarden ondersteunt. Bovendien mag GAIA het cliënteel van Renmans ook geen beelden tonen van mishandelde paarden met de bedoeling Renmans ervan te beschuldigen de Argentijnse paardenmishandeling te ondersteunen en/of er deel aan te hebben. Dat staat het in het arrest dat het Brusselse hof van beroep in kort geding velde op 26 maart, zo meldt GAIA vandaag op zijn website. Renmans eiste ook dat het GAIA zou verboden worden om op gelijk welke wijze publiekelijk te communiceren over de link tussen Renmans die Argentijns paardenvlees verkoopt en de mishandeling van Argentijnse paarden. De slagerijketen vroeg ook 12.000 euro schadeloosstelling voor haar advocaten. Maar die twee eisen vond het hof van beroep te vergaand.

“Ik ben ontgoocheld, maar we laten ons niet monddood maken”, aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. GAIA lanceert vandaag dan ook nieuwe beelden van gewonde, verwaarloosde en mishandelde slachtpaarden in Latijns-Amerika.

Wat de rechtszaak betreft, overlegt de dierenrechtenorganisatie met haar raadsman over een mogelijke procedure ten gronde.

bron: Belga