F1 - GP van Bahrein - Sebastian Vettel voert bisnummer op, Stoffel Vandoorne wordt achtste

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Duitser Sebastian Vettel heeft zondag op het circuit van Sakhir na de eerste ook de tweede manche van het wereldkampioenschap Formule 1 gewonnen. De piloot van Ferrari bleef in de GP van Bahrein de Fin Valtteri Botas (Mercedes) en de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) voor. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (McLaren) kwam als achtste over de streep. Vettel reed van start tot finish aan de leiding in zijn 200e GP. De viervoudige wereldkampioen (2010, 2011, 2012, 2013) hield in de slotronden de aanstormende Bottas af, de Fin strandde uiteindelijk op 0.699. Hamilton moest vanop de negende startplaats vertrekken, omdat hij een nieuwe versnellingsbak liet steken. Na een goede inhaalrace eindigde hij op 6.512 seconden van rivaal Vettel. Hamilton profiteerde wel nog van de uitval van Kimi Räikkönen (Ferrari) heel laat in de race. De Fin gaf op nadat hij in de stands één van zijn mecaniciens aanreed. Die was nog met een band van de Ferrari bezig toen Räikkönen ervandoor stoof.

Vandoorne, vanop plaats veertien gestart, eindigde in het spoor van zijn Spaanse ploeggenoot Fernando Alonso op de achtste stek. Voor de Kortrijkzaan is dat een bevestiging van zijn negende plaats in de eerste WK-manche in Melbourne. Vorig seizoen reed hij enkel in Singapore en Maleisië naar een betere resultaat, daar werd hij telkens zevende.

De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) moest net als zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo al vroeg de strijd staken. Verstappen liep na een aanrijding met Hamilton een lekke band en schade aan zijn auto op. Ricciardo had een elektronisch probleem.

De 30-jarige Vettel voert met een maximum van 50 punten de WK-stand aan. Twee weken geleden zette hij ook de GP van Australië op zijn palmares. Achter de Duitser volgen Hamilton (33), Bottas (22) en Alonso (16). Vandoorne is elfde met 6 punten.

.

bron: Belga