Davis Cup - Johan Van Herck ziet "positieve elementen" in zware 3-0 nederlaag tegen Verenigde Staten

door
Belga
Leestijd 2 min.

België werd zaterdag uitgeschakeld in de kwartfinales van de Davis Cup in en tegen de Verenigde Staten. In het dubbelspel gingen Sander Gillé (ATP dubbel 84) en Joran Vliegen (ATP dubbel 98) met 5-7, 7-6 (7/1), 7-6 (7/3) en 6-4 onderuit tegen Jack Sock (ATP 16) en Ryan Harrison (ATP 54), waardoor de Amerikanen op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong kwamen. "Een 3-0 is altijd hard, maar er zijn zeker positieve elementen", vertelde kapitein Johan Van Herck na de wedstrijd in Nashville. "Joris De Loore deed het goed in het enkelspel en we hebben een Belgisch dubbelteam ontdekt dat nog kan groeien. Vooral op het fysieke vlak is er nog werk aan de winkel. Iedereen kent nu zijn werkpunten. Ik was echter niet verrast door het niveau dat Sander en Joran haalden, we hadden hen al mooie wedstrijden zien spelen."

De Belgen hadden tegen de veel sterkere Amerikanen wel mogelijkheden, maar een zege zat er niet in. "We waren er in de enkelspelen van vrijdag telkens dichtbij, zelfs in de wedstrijd van Ruben Bemelmans lagen er mogelijkheden. We zijn teleurgesteld, al hebben we wel getoond dat we in de Davis Cup nog kunnen groeien. Met de ploeg die we hebben tegen zo'n sterke tegenstander hebben we zeker mooie prestaties neergezet. Dit maakt mijn volgende selectie nog wat moeilijker, rekening houdend met de vijf spelers die hier niet zijn. Daarnaast hebben we de prestaties van Joris, Ruben en de dubbelspelers gezien. Ik heb wat meer keuze. Ik wil voortgaan zolang ik het respect van de federatie, mijn staff en spelers heb: ik voel dat er vertrouwen is. Dus ik heb zeker nog zin om door te gaan."

Het Belgische dubbelduo kon dan weer een mooie ervaring opdoen in Nashville. "Het was een lastige wedstrijd", wist Joran Vliegen na afloop te vertellen. "Ik ben een beetje teleurgesteld omdat ik er op het einde van de wedstrijd wat door zat. De krampen waren een combinatie van stress, warmte en de wedstrijdduur. Het was een langere wedstrijd dan we gewoon zijn, normaal spelen we twee sets en een supertiebreak."

bron: Belga