Dader van aanslag in Münster was bekend voor kleinere feiten

Dader van aanslag in Münster was bekend voor kleinere feiten

De vermoedelijke dader van de aanslag die gisteren plaatsvond in de Duitse stad Münster, was al voor enkele kleinere feiten bekend bij de politie. Dat heeft Elke Adomeit van het Openbaar Ministerie van Münster vandaag meegedeeld. De man stond geregistreerd voor drie feiten in Münster en één in Arnsberg, een kleine honderd kilometer ten zuiden van Münster. Daarbij handelde het om bedreigingen, het toebrengen van materiële schade, vluchtmisdrijf en bedrog. De feiten dateren van 2015 en 2016 en werden allemaal zonder gevolg geklasseerd.

“Op het eerste gezicht hebben we geen aanwijzing voor een sterke criminele intensiteit” zegt Adomeit. Eerder werd ook al verklaard dat er geen aanwijzingen zijn voor medeplichtigen bij de aanslag.

Ook van een politiek gemotiveerde daad lijkt geen sprake, benadrukt Hajo Kuhlisch, hoofd van de politie van Münster. Hij stelt dat ook na een doorzoekingen van de vier woningen van de vermoedelijke dader – twee in Münster en twee in het oosten van Duitsland – geen aanwijzingen daarvoor gevonden werden. “De motieven en oorzaken zullen bij de dader zelf liggen”, zo klinkt het. Kuhlisch beklemtoont wel dat het er geen definitieve uitspraken kunnen gedaan worden, omdat het nog maar om een voorlopige stand van zaken gaat.

bron: Belga