Aanslag Münster – Dodelijke slachtoffers geïdentificeerd

De politie van Münster heeft de twee dodelijke slachtoffers van de aanslag waarbij een man met een bestelwagen inreed op een terras, geïndentificeerd. Dat zeggen de politie en het openbaar ministerie van de Duitse stad in de nacht van zaterdag op zondag in een gezamenlijke mededeling. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit de landskreis Lüneburg en een 65-jarige man uit de landskreis Borken. Ook over de dader gaven de autoriteiten meer informatie vrij. “Volgens de huidige stand van het onderzoek is de bestuurder vermoedelijk een 48-jarige man uit Münster”, aldus procureur-generaal Martin Botzenhardt. Hij pleegde na de aanslag zelfmoord met een vuurwapen, zo wordt ook bevestigd.
De politie voerde zaterdagavond een huiszoeking uit bij de man. Daar vonden de agenten onder meer krachtig vuurwerk en onbruikbaar gemaakte kalasjnikov (AK-47).
“Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen over een mogelijke motief voor de daad”, zegt Botzenhardt. De speurders houden in het onderzoek rekening met “alle richtingen”. Getuigen wordt gevraagd om alle nuttige informatie en beeldmateriaal te delen met de politie.
Bij de aanslag zaterdag vielen naast twee doden ook meer dan twintig gewonden. Enkelen van hen zijn nog in levensgevaar.

Bron: Belga