Voortaan 15.000 supporters in Bosuilstadion toegelaten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eersteklasser Antwerp mag van het stadsbestuur voortaan ruim 15.000 supporters ontvangen in zijn stadion aan de Bosuil in Deurne. Dat meldt Gazet Van Antwerpen vandaag en de club bevestigt dat. Het is evenwel niet zeker dat dat ook zo blijft. Eind november werd bij The Great Old de nieuwe hoofdtribune ingehuldigd, met 3.257 plaatsen meer dan de oude tribune. Maar de voetbalclub had nog een vergunning voor de vroegere stadioncapaciteit van zo'n 12.975 plaatsen, waardoor de nagelnieuwe tribune deels leeg bleef.

Gisteren besloot het schepencollege een stedenbouwkundige vergunning extra plaatsen goed te keuren en kwam er dus officieel groen licht voor de capaciteitsuitbreiding tot 15.000. Bij de club wordt opgelucht gereageerd. "Iedereen zit er al een tijdje op te wachten. Eindelijk een volle Bosuil", klinkt het.

Het aantal supporters kan uiteindelijk nog stijgen tot zo'n 15.500, op voorwaarde dat de club extra parkeerplaatsen in de buurt creëert. Op langere termijn, zo klinkt het in de krant, zal de club nog wel voor een structurele parkeeroplossing moeten zorgen in Deurne-Noord. Er werden al parkings aangelegd voor de hoofdtribune en recent kwam er nog een fietsenstalling bij, maar dat volstaat niet. Een weide in de buurt kan in de toekomst niet meer worden ingezet als parkeerterrein. Als er geen oplossing wordt gevonden, kan de capaciteit opnieuw worden beperkt.

De huidige 2.000 extra plaatsen zullen alvast kunnen worden ingezet in de stadsderby van volgend weekend tegen Beerschot Wilrijk.

bron: Belga