Jupiler Pro League - Oostende en Eupen houden elkaar in balans, STVV klopt Antwerp ruim

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Oostende en Eupen hebben zaterdag op de tweede speeldag in groep B van Play-off 2 de punten gedeeld. De partij aan de Belgische kust eindigde op 1-1. STVV rekende makkelijk af met Antwerp (4-0). Koné (13.) zorgde voor een vroege Eupense voorsprong in Oostende. De kustploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest geduld hebben tot diep in de tweede periode. Zivkovic (72.) nam het doelpunt voor zijn rekening. Nadien nog kansjes langs beide kanten, maar goals bleven uit.

Antwerp had op het Limburgse kunstgras weinig in de pap te brokken. Asamoah (28.) zette Sint-Truiden in de eerste periode op 1-0, en in de tweede helft verdubbelde Botaka (64.) die voorsprong. Akpom (71.) en opnieuw Botaka (88.) zetten nadien de 4-0 eindstand op het bord.

In dezelfde poule deelden Beerschot Wilrijk en Lokeren eerder op de avond de punten: 2-2. Lokeren gaat in de stand aan de leiding met vier punten, voor STVV (3 ptn). Beerschot Wilrijk, Oostende en Eupen (elk 2 ptn) volgen. Antwerp sluit de rij met een punt.

- PO 2 GROEP A -

Lierse klopte in een duel onder tweedeklassers in groep A van PO 2 Oud-Heverlee Leuven met 1-2. Laurent (26.) zorgde voor een 0-1 ruststand, en toen Yagan (72.) de 0-2 nette, leek de partij gespeeld. Kostovski (73.) bracht echter snel de spanning terug met de aansluitingstreffer. Maar Lierse hield stand en pakte de volle buit.

In de stand telt Lierse drie punten na twee matchen, OHL één punt. Zondag staan de twee andere partijen in groep A op de planning. Waasland-Beveren ontvangt Zulte Waregem en Kortrijk speelt de derby op Moeskroen.

bron: Belga