Jupiler Pro League - Genk neemt weerwraak op Standard

Op de tweede speeldag in play-off I heeft Genk zaterdagavond de drie punten thuis gehouden tegen Standard. De Limburgers wonnen dankzij een door Leandro Trossard omgezette strafschop in de 49e minuut. Genk had al acht wedstrijden niet meer kunnen winnen van Standard. In de reguliere competitie verloor het dit seizoen twee keer (2-1 en 0-2) en in de bekerfinale verloor het vorige maand na verlengingen met 1-0. Genk was vastbesloten een einde te maken aan die reeks en trok verwoed in de aanval. In een aangename eerste helft kregen de Limburgers ook de beste kansen. Doelman Guillermo Ochoa hield Standard overeind.

Kort na rust legde scheidsrechter Bram Van Driessche de bal op de stip na een fout van aanvoerder Sébastien Pocognoli op Mbwana Samatta. Trossard zette feilloos om. Genk bleef de gevaarlijkste ploeg. Dieumerci Ndongola slaagde er maar net niet in een voorzet van Samatta binnen te tikken en Alejandro Pozuelo trof de paal. Zes minuten voor tijd deed Standard dan toch eens iets terug, maar na het bekijken van de videobeelden werd het doelpunt van Renaud Emond tot grote woede van Standard-coach Ricardo Sa Pinto afgekeurd. De spits stond nipt buitenspel. Standard beëindigde de wedstrijd nog met tien. Christian Luyindama pakte in blessuretijd rood.

Vrijdag opende landskampioen RSC Anderlecht de speeldag al met een 1-2 overwinning in Charleroi, zondag trekt competitieleider Club Brugge naar Gent. Met 37 punten gaat Brugge Anderlecht (31), AA Gent (28), Charleroi (26), Genk en Standard (25) voor.