Jupiler Pro League - Duel tussen Beerschot Wilrijk en Lokeren levert geen winnaar op

Beerschot Wilrijk en Lokeren hebben elkaar zaterdag op de tweede speeldag in groep B van Play-off 2 in evenwicht gehouden. De wedstrijd op het Kiel eindigde op 2-2. Alexander Maes (9.) bracht Beerschot Wilrijk via een strafschop, na hands van Michel, op voorsprong. Lokeren zette de scheve situatie nog voor halfweg recht. Ari Skulason (34.) benutte een penalty, na een nieuwe handsbal van François. En op slag van rust nette Guus Hupperts (44.) de 1-2.

Na de koffie ging Beerschot Wilrijk op zoek naar de gelijkmaker, maar aan de overkant liet De Ridder de 1-3 liggen. Elf minuten voor tijd kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte, via Joren Dom (79.). De tweedeklasser putte hieruit moed en maakte jacht op de winning goal, maar geraakte niet door de afweer van Lokeren.

Lokeren voert de stand aan met vier punten, Beerschot Wilrijk heeft er twee. Later op de avond (20u) staan de twee andere partijen van groep B op het menu. KV Oostende ontvangt aan de kust Eupen en Antwerp maakt de verplaatsing naar Sint-Truiden.