Frankrijk neemt na dubbelspel in Davis Cup leiding tegen Italië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Titelverdediger Frankrijk leidt na het dubbelspel van zaterdag in de kwartfinales van de Davis Cup met 2-1 tegen Italië. Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert rekenden zonder al te grote problemen af met de Italianen Simone Bolelli en Fabio Fognini. Na een uur en 54 minuten gaf het scorebord 6-4, 6-3 en 6-1 aan.

Lucas Pouille (ATP 11) zette Frankrijk gisteren op het gravel in Genua op 1-0 na een felbevochten vijfsetter tegen Andreas Seppi (ATP 62). De partij eindigde op 6-3, 6-2, 4-6, 3-6 en 6-1. Fabio Fognini (ATP 20) hing nadien de bordjes op gelijke hoogte. Hij rekende met Jeremy Chardy (ATP 80) af in vier sets: 6-7 (6/8), 6-2, 6-2 en 6-3.

Morgen volgen de twee afsluitende enkelspelen. Eerst Fognini tegen Pouille en nadien Seppi tegen Chardy. De winnaar van het duel neemt het in de halve finales op tegen Spanje of Duitsland.

Kazachstan treft in de andere kwartfinale Kroatië. Een gedecimeerd België, zonder David Goffin en Steve Darcis, moet in Nashville tegen de Verenigde Staten aan de bak. De VS leidt na twee enkelspelen met 2-0.

bron: Belga