Davis Cup - Ruben Bemelmans "kon kansen niet benutten" tegen Sam Querrey

door
Belga
Leestijd 2 min.

In tegenstelling tot Joris De Loore (ATP 319) eerder op de dag tegen John Isner (ATP 9), kon Ruben Bemelmans (ATP 110) in het tweede duel van de kwartfinales in de Davis Cup tegen de Verenigde Staten geen vuist maken tegen Sam Querrey (ATP 14). De Amerikaan won vrijdag (lokale tijd) in Nashville (indoor hardcourt) in 2 uur en 10 minuten in drie sets: 6-1, 7-6 (7/5) en 7-5. "Ik voel vooral teleurstelling, ik heb alles gegeven", vertelde Bemelmans na de wedstrijd. "Ik heb kansen gecreëerd, maar ze nadien niet benut. In de eerste set was hij te sterk, na een fors wedstrijdbegin. Zijn service zat goed, bij mij was het minder. Vanaf de tweede set kwam ik in de wedstrijd, toen liet ik zijn opslag wankelen. Hij was meer solide. De details waren vandaag doorslaggevend."

Na de eerste twee enkelspelen staan de Belgen 2-0 achter in Nashville en dus is er zaterdag een zege nodig in het dubbelspel. Bij een nederlaag komen de Amerikanen immers op 3-0 en zijn de wedstrijden van zondag enkel nog goed voor de statistieken. Het Limburgse dubbelduo Sander Gille (ATP dubbel 84) en Joran Vliegen (ATP dubbel 98) neemt het normaal gezien op tegen Jack Sock (ATP 16) en Ryan Harrison (ATP 54), al kan kapitein Johan Van Herck nog wijzigingen aanbrengen. "Voor Sander en Joran is het natuurlijk een mooie gelegenheid om hen te laten proeven van het dubbelspel op de Davis Cup. Ze hebben vooruitgang geboekt en normaal gezien spelen zij. Maar zoals ik eerder al zei, hebben we twee opties voor zaterdag. We moeten eerst zien hoe Joris zal recupereren van zijn wedstrijd, die toch belastend was. Ik moet er nog eens over nadenken", klonk het bij Van Herck.

Over de prestaties in de twee enkelspelen was de Belgische kapitein tevreden. "Joris heeft gedaan wat van hem gevraagd werd, opdracht volbracht: hij mag fier zijn na een grote match. Voor Ruben was het een moeilijk matchbegin. Querrey begon heel agressief aan de wedstrijd, hij stond er meteen. De kleine mogelijkheden die er soms toch waren, heeft hij nadien niet kunnen benutten. In de tweede set kwam hij er dichtbij, maar het zat er niet in."

bron: Belga