Davis Cup – Joris De Loore kan niet stunten tegen John Isner

Davis Cup - Joris De Loore kan niet stunten tegen John Isner

Joris De Loore (ATP 319) leek vrijdag in de openingswedstrijd van de kwartfinales van de Davis Cup tegen de Verenigde Staten in Nashville even op weg naar een stuntzege tegen opslagkanon John Isner, de nummer negen van de wereld en vorige week nog winnaar in Miami. Onze landgenoot pakte de tweede set en kwam ook in set drie 4-2 voor, maar met een totaal van liefst 43 aces draaide de wedstrijd opnieuw in het voordeel van de Amerikaan. Na 3 uur en 15 minuten – en zes matchpunten – was de eindstand 6-3, 6-7 (4/7), 7-6 (10/8) en 6-4. “Ik denk dat ik fier kan zijn op mijn niveau. Ik denk dat ik getoond heb dat ik op de goede weg ben. Nu moet ik leren van dit elke match te tonen. Als ik zo kan spelen, zal ik in de toekomst nog veel wedstrijden winnen”, vertelde De Loore na de wedstrijd.
“Ik heb alles gegeven, spijtig genoeg draaide de derde set in zijn voordeel uit. Daarmee toonde hij ook aan waarom hij negende staat op de wereldranglijst en vorige week won in Miami. Op de belangrijke momenten staat hij er. Ik weet niet of dit de beste wedstrijd in mijn carrière was, misschien wel. Dit was vooral het resultaat van weken en maanden werk. Dit geeft zeker veel vertrouwen. De voorbije weken was ik al goed aan het spelen. Alles komt stilaan op de juiste plaats.”
Isner maakte zoals wel vaker het verschil met zijn verschroeiende opslagen. “Het is niet makkelijk, je weet echt niet waar hij de bal zal leggen bij de opslag. Je voelt je zoals een doelman bij een strafschop. Elke keer heb je wat geluk nodig”, besloot De Loore.

bron: Belga