Bollywood-superster na veroordeling op borg vrij

Bollywood-superster na veroordeling op borg vrij

Twee dagen na zijn veroordeling tot vijf jaar cel wegens wildstroperij is de Indiase filmacteur Salman Khan uit een gevangenis in het noordwesten van het land ontslagen. Een rechtbank in de stad Jodhpur verordende zijn vrijlating tegen een borgtocht van ongeveer 626 euro. Dat deelde openbaar aanklager Mahipal Bishnoi vandaag mee. Khan staat in de top tien van ’s werelds best betaalde filmsterren. Salman Khan werd donderdag schuldig bevonden aan het doden van twee Indische antilopes in 1998. De zeldzame dieren worden in India beschermd. Zes andere beklaagden, onder wie vier acteurs, werden vrijgesproken. De advocaten van de 52-jarige Khan verklaarden ze dat ze beroep willen aantekenen bij een hogere instantie. Fans van de acteur vierden voor de rechtbank al dansend zijn vrijlating.

Khan werd in 2006 en 2007 al eens veroordeeld wegens wildstroperij en bracht toen ook enkele dagen in de gevangenis door. Hij kwam op borgtocht weer op vrije voeten en de vonnissen werden in 2016 bij gebrek aan bewijzen nietig verklaard.

De filmacteur is sinds de jaren negentig een van de grootste Indiase helden van het witte doek. Hij speelde ook mee in enkele van de grootste blockbusters van Bollywood, waaronder “Tiger Zinda Hai” (2017) en “Bajrangi Bhaijaan” (2015), die ook bij ons in de filmzalen te zien waren.

bron: Belga