BK rally – Kris Princen domineert TAC rally van start tot finish

BK rally - Kris Princen domineert TAC rally van start tot finish

Kris Princen (Skoda Fabia R5) heeft zaterdag in Tielt de TAC Rally gewonnen. De BK-leider domineerde de derde van negen wedstrijden in het Belgische kampioenschap van start tot finish en had uiteindelijk 38.3 voor op Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5). Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5) zorgde op 3:01.3 voor een volledig Skoda-podium. In de BK tussenstand vergroot Princen, die ook al de Rally van Haspengouw won, zijn voorsprong op eerste achtervolger en titelverdediger Verschueren. Het verhaal van de TAC Rally is snel verteld. Princen reed een sterke eerste ronde waarin hij alle klassementsritten won. Vervolgens begon de 43-jarige Limburger te controleren en bleef hij de snelste tijden aan elkaar rijgen. De Skoda van Princen beschikte in Tielt over een nieuwe motorevolutie. Verschueren moest het met de oude motorversie doen.
Princen won twaalf van veertien klassementsritten. Alleen in de laatste twee was Verschueren sneller. Hij wint de rally een derde keer, na 2008 en 2014.
In Tielt was het ook uitkijken naar de strijd bij de GT-wagens. Met tien Porsches aan de start was het spektakel verzekerd. Lang duurde de wedstrijd niet voor Patrick Snijers (Porsche 997 GT3). Zijn corijder werd ziek, kon bijgevolg geen nota’s lezen en dat brak Snijers zuur op. Tijdens de derde klassementsrit botste hij op een duiker en moest hij opgeven. Kevin Abbring (Porsche 997 GT3) en Chris Van Woensel (Porsche 997 GT3) kregen technische problemen en haalden het einde van de wedstrijd niet. Zo ging de zege naar Limburger Gunther Monnens (Porsche 997 GT3), die als vijfde algemeen eindigde.
De volgende wedstrijd in het BK is de rally van Wallonië eind deze maand.

.bron: Belga