Aanslag Münster – Politici spreken medeleven uit

Heel wat politici in Duitsland en daarbuiten hebben zaterdag hun medeleven uitgesproken voor de slachtoffers van de aanslag met een bestelwagen in het Duitse Münster. Een man met psychische problemen reed er met een bestelwagen in op een terras. Drie mensen kwamen daarbij om en een dertigtal anderen raakte gewond. Na de aanslag pleegde de dader zelfmoord. “De berichten die ons vanuit Münster bereiken zijn afschuwelijk”, laat de Duitse president Frank-Walter Steinmeier weten. “We moeten uitgaan van een zware daad van geweld. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families. Mijn diep medeleven voor al wie een geliefde verloren is.”
Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker zegt “te rouwen met Münster”. “Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familieleden. Mijn grote dank naar al wie tijdens deze moeilijke momenten hulp biedt. Ik wens hen en de gewonden veel sterkte.”
In ons land liet minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders via Twitter weten dat “zijn gedachten bij de slachtoffers en gewonden in Münster zijn en bij hun families en vrienden”.

bron: Belga