Kwal. WK voetbal (v) - Red Flames willen maximum behouden tegen Portugal

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische voetbalvrouwen nemen het vrijdagavond (om 19.30 uur) in hun vierde WK-kwalificatiewedstrijd in Leuven op tegen Portugal. De Flames verloren nog niet deze campagne en hopen aan Den Dreef hun maximum te behouden. De ticketverkoop voor de match verliep alvast als een trein, zodat meer dan 7.000 supporters verwacht mogen worden. De Red Flames staan voor een belangrijk tweeluik, met na de partij in Portugal een verplaatsing naar Italië (dinsdag). De Italiaanse vrouwen bezetten momenteel de leiding in kwalificatiegroep 6, met één wedstrijd meer gespeeld dan België en eveneens het maximum van de punten (12).

De zeven groepswinnaars plaatsen zich voor het WK, de vier beste tweedes spelen barragewedstrijden. Maar met een tweede plaats houdt bondscoach Ives Serneels geen rekening, liet hij woensdag weten. "Ik wil 6 op 6 halen. Wij gaan vol voor de eerste plaats in de poule. Niemand in onze groep heeft al over de tweede plaats gesproken", klonk het ambitieus.

In de heenwedstrijd in Portugal hadden de Belgische vrouwen het in de tweede helft niet makkelijk, maar konden ze standhouden. Een kopbaldoelpunt van Tine De Caigny volstond voor de drie punten.

De Flames zullen vrijdag in Leuven een toeschouwersrecord breken. Woensdagavond waren al 6.700 tickets over de toonbank gegaan, het vorige record van 6.800 (20 september 2016 tegen Engeland) lijkt dus zeker te zullen sneuvelen.

bron: Belga