Kwal. WK voetbal (v) - Janice Cayman ging in slotfase "van de hemel naar de hel"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aanvoerster Janice Cayman pakte vrijdagavond met de Red Flames diep in de toegevoegde tijd nog een tegentreffer tegen Portugal, waardoor het eerste puntenverlies in deze WK-kwalificaties een feit is en de vrouwen van bondscoach Ives Serneels met heel wat extra druk op de schouders naar Italië moeten afzakken. "We waren niet goed gestart, in de tweede helft ging het een pak beter: spijtig genoeg konden we pas laat scoren en viel meteen daarna de tegentreffer. We gingen echt van de hemel naar de hel. Ik weet niet of ik zo'n gevoel al heb gehad tijdens de wedstrijd", gaf de Gouden Schoen toe.

"Het was een heel gesloten wedstrijd, ook Portugal kreeg geen kansen. Ze hielden het echt goed gesloten, wij waren te onrustig aan de bal. Daarnaast leden we te snel balverlies. In de tweede helft was het beter en dwongen we meteen enkele kansen af."

"Jammer genoeg verliezen we twee punten, nu moeten we zo snel mogelijk toewerken naar de wedstrijd van dinsdag en dan knallen. We moeten die wedstrijd aanpakken zoals we dat van plan waren, daar verandert dit niets aan. Italië is een ander type van ploeg: een beetje stugger, maar dan wel heel gevaarlijk op de counter. Het zal een ander soort wedstrijd zijn."

.

bron: Belga