Heerlijk lenteweer dit weekend

Heerlijk lenteweer dit weekend

Deze namiddag blijft het zonnig en zacht met temperaturen rond 16 graden. Ook het weekend belooft mooi te worden met volgens het KMI maxima in het centrum van het land rond de 20 graden. Morgen krijgen we aangenaam en warm lenteweer met zon en hoge wolkensluiers. Over het westen komen er meer wolkenvelden voor en kan er in de namiddag eventueel eens een spatje regen vallen. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog­-België en 22 graden in de Kempen. De wind waait matig uit zuidelijke richtingen. Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met zon en wolkenvelden. In het westen van het land valt er ’s ochtends mogelijk eerst wat regen. In het binnenland wordt het warm met maxima van 19 tot 23 graden. Aan zee blijven de maxima door een zeebries uit noord tot noordoost beperkt tot om en bij 13 graden.

Volgende week wordt het wisselvalliger met soms buien, en mogelijk zelfs onweer. Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt en begint de dag droog. In de loop van de namiddag ontwikkelen er zich buien. In het binnenland blijft het warm met maxima van 17 tot 22 graden. Aan zee wordt het door een matige zeebries waarschijnlijk niet warmer dan 13 graden. Dinsdag valt er in de ochtend mogelijk wat lichte regen in het uiterste westen van het land. Nadien is het overal droog en gedeeltelijk bewolkt. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden bij een matige zuidelijke wind.

Woensdag wordt het wisselvallig met buien die in de namiddag kunnen uitgroeien tot onweer. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden bij een matige oosten tot noordoostenwind. Donderdag en vrijdag is het waarschijnlijk eerst droog in de voormiddag en ontwikkelen er zich onweerachtige buien in de namiddag. De maxima liggen in het centrum rond 16 graden.

bron: Belga