Het Festival van de Fantastische Film is weer in BOZART

MOVIES. Het Festival van de Fantastische Film
O. Borde /Universal Pictures

De film ‘Ghostland’ mocht dit jaar de 36ste editie van het kleurrijkste filmfestival van Brussel openen. Dertien dagen lang zetten de organisatoren naar goeie gewoonte een smakelijke mix van fantastische genrefilms op het programma, aangevuld met passende evenementen en animatie. Een paar tips:

How to Talk to Girls at Parties (6 april)
Een verlegen Britse tienerjongen wordt door zijn vrienden meegetroond naar een feestje. Daar leert hij een wat eigenaardig meisje kennen met wie het verrassend genoeg klikt. Alleen heeft ze een geheim: ze komt van een andere planeet. Romantische sciencefiction met een hoek af, gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van fantasy-meester Neil Gaiman.

How To talk To Girls At Parties

Montréal Dead End (7 april)
Is er een betere manier om Montréal voor te stellen dan met een verzameling korte horrorfilms die zich elk in een ander deel van de Frans-Canadese grootstad afspelen? Het begint met een gifgroene wolk die opstijgt uit de riolen en een bizar effect heeft op de anders zo sympathieke Québecois.

Montréal Dead End

 

Masterclass Guillermo del Toro (11 april)
Of Guillermo del Toro de Oscars zal meebrengen die hij onlangs in ontvangst mocht nemen voor ‘The Shape of Water’ is nog onduidelijk. Maar het staat vast dat de goedmoedige Mexicaanse regisseur geen enkele moeite zal hebben om het publiek in BOZAR een hele avond aan zijn lippen te doen hangen.

MOVIES. Het Festival van de Fantastische Film
Guillermo del Toro /Universal Pictures

Marjorie Prime (14 april)
Je verwacht het misschien niet, maar ook een prijswinnaar van het prestigieuze Sundance-festival heeft zijn plaats op het BIFFF. ‘Marjorie Prime’ is een sfeervol futuristisch drama over een oude vrouw die praat met een hologram van haar overleden echtgenoot (gespeeld door ‘Mad Men’-ster Jon Hamm). En dat is niet naar de zin van haar dochter.

Marjorie Prime

ZomBIFFF’lympics (14 april)
Onder het goedkeurend oog van Troma-baas Lloyd Kaufman verandert het Warandepark een namiddag lang in het speelterrein van de wandelende doden, met onder meer een concert, een voetbalwedstrijd tussen zombies en journalisten, een flashmob en een overlevingsspel.

ZomBIFFF’lympics

36ste Festival van de Fantastische Film van Brussel, nog tot 15 april in BOZAR. Alle info: www.bifff.net.

 

RECENSIEOVERZICHT
Ghostland