Vanmarcke en Naesen kennen hun ploegmakkers in de Hel van het Noorden

door
Belga
Leestijd 1 min.

EF Education First-Drapac en AG2R La Mondiale hebben hun selecties voor Parijs-Roubaix (WorldTour) bekendgemaakt. Kopmannen Sep Vanmarcke en Oliver Naesen kunnen op een sterk team rekenen in de Helleklassieker. Vanmarcke reeg de voorbije jaren de ereplaatsen aan elkaar in Parijs-Roubaix, 2013 (2e), 2014 (4e), 2015 (11e) en 2016 (4e). Vorig jaar kon de 29-jarige West-Vlaming niet starten na een val in de Ronde van Vlaanderen. Bij zijn team EF Education First krijgt hij met Tom Van Asbroeck één landgenoot mee. In de finale lijken Sebastian Langeveld, vorig jaar derde, Taylor Phinney en Matti Breschel de belangrijkste helpers. Ook Mitchell Docker staat aan de start in Compiègne. De Australiër sukkelde afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen nochtans nog in de prikkeldraad.

Oliver Naesen kan in de Hel van het Noorden zondag opnieuw rekenen op zijn Zwitserse luitenant Silvan Dillier. Die brak in de Strade Bianche zijn pink, waardoor zijn voorjaar over leek, maar keerde sneller terug dan verwacht en won vorige week zelfs al in de Route Adélie. Ook onze landgenoot Stijn Vandenbergh vervoegt het Franse zevental, net als alleskunner Tony Gallopin.

Selectie EF Education First-Drapac:

Matti Breschel (Den), Mitchell Docker (Aus), Sebastian Langeveld (Ned), Taylor Phinney (VSt), Tom Scully (NZe), Tom Van Asbroeck (BEL), Sep Vanmarcke (BEL)

Selectie AG2R La Mondiale:

Gediminas Bagdonas (Lit), Nico Denz (Dui), Silvan Dillier (Zwi), Julien Duval (Fra), Tony Gallopin (Fra), Oliver Naesen (BEL), Stijn Vandenbergh (BEL)

bron: Belga