Sep Vanmarcke hoopt op wat meeval in de Hel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sep Vanmarcke kwam vorig jaar niet aan de start van Parijs-Roubaix door een valpartij in de Ronde van Vlaanderen. Ook nu kwam hij zondag twee keer ten val, maar zonder al te veel erg. Met een dertiende stek viel het resultaat tegen in de Ronde. Zondag wil hij daar graag verandering in brengen. Vanmarcke nam al zes keer deel aan Parijs-Roubaix. Hij werd twee keer vierde (2014 en 2016) en één keer tweede, na winnaar Fabian Cancellara in 2013. Het is een koers die hem ligt, misschien nog wel meer dan de Ronde van Vlaanderen waar hij niet "dat supergevoel te pakken had." Zondag hoopt hij wel met die topconditie aan de start te staan. "Parijs-Roubaix is een andere koers dan de Ronde", sprak hij na de verkenning. "Ik ben blij dat we vandaag nog eens verkend hebben. De kasseien zijn hier toch anders dan in Vlaanderen en je komt hier ook niet zo vaak. We hebben de tijd genomen om alles goed te inspecteren."

"Het gevoel is ook best wel goed", ging hij verder. "In de E3 Harelbeke ben ik op mijn ribben gevallen en bij die tweede valpartij in de Ronde werden ze opnieuw geraakt. Ik had er toch best wel last van de voorbije dagen, maar nu gaat het de goede kant uit. Ik heb nog twee dagen rust nu en hopelijk heb ik er zondag geen last meer van. Ik hoop gewoon op wat meeval zondag, geen pech, geen valpartijen, een mooie koers."

"Mijn verwachtingen voor zondag zijn realistisch", vervolgde hij. "De renners die in de Ronde vooraan streden zullen er zondag opnieuw staan. De verhoudingen zullen misschien iets anders liggen, de ploegtactiek verandert misschien bij enkele ploegen, maar van heel slecht in de Ronde word je niet opeens top in Parijs-Roubaix."

"Quick-Step Floors rijdt inderdaad heel sterk", eindigde hij. "Kunnen we hun dominantie breken? Ja, dat kan zeker, maar er zal wel wat geluk mee gemoeid zijn. Ze blijven vier sterke jongens in de ploeg hebben en in andere ploegen heb je twee of maximaal drie andere kopmannen. Ik zeg niet dat ze zomaar gaan winnen zondag, zeker niet, maar ze hebben wel veel troeven om uit te spelen."

bron: Belga