Quick-Step verandert niets aan winnend team van Ronde van Vlaanderen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Quick-Step Floors heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Parijs-Roubaix (WorldTour) komende zondag. Er werden geen wissels doorgevoerd in de selectie in vergelijking met de zege van Niki Terpstra vorige week zondag in de Ronde van Vlaanderen. Naast Terpstra staan onze landgenoten Philippe Gilbert, Yves Lampaert, Tim Declercq en Iljo Keisse aan het vertrek. Het team wordt vervolledigd door de Tsjech Zdenek Stybar en de Fransman Florian Sénéchal. "Het zal belangrijk zijn om de ontsnappingen te controleren of zelf mee te zijn. In Roubaix kan een ontsnapping met de juiste renners immers ver dragen, zelfs tot het einde", klonk het bij ploegleider Tom Steels, zelf derde in de Hel van het Noorden in 1999.

"Het weer kan eveneens een grote rol spelen. Het is nog niet duidelijk of we een droge of natte race zullen krijgen. In de twee scenario's krijg je een volledig ander wedstrijdbeeld. We kunnen alleszins opnieuw rekenen op een erg sterk team. Iedereen toonde al zijn goede vorm. Als er een renner in de mogelijkheid komt te winnen, zal hij alle steun van het team krijgen."

Selectie Quick-Step:

Tim Declercq (BEL), Philippe Gilbert (BEL), Iljo Keisse (BEL), Yves Lampaert (BEL), Florian Sénéchal (Fra), Zdenek Stybar (Tsj), Niki Terpstra (Ned)

bron: Belga