Philippe Gilbert: "De druk ligt bij de anderen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Philippe Gilbert start zondag in zijn tweede Parijs-Roubaix. "Wij zijn in de winning mood met de ploeg", zei hij op een persmoment van zijn team Quick Step Floors in Kortrijk. "De druk ligt bij de anderen. Wij zijn heel relax." Gilbert heeft al drie Monumenten op zak met de Ronde van Lombardije, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. In zijn "Strive for Five" moet daar ook nog Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix bij. La Primavera lukte niet midden maart, nu probeert hij het in de Hel van het Noorden waar hij pas voor de tweede keer start.

"Ik voel dat ik elke koers beter word", zei hij. "In de Ronde van Vlaanderen werd ik derde en won Niki. De Ronde was al een bevestiging dat ik de goede weg ben, maar natuurlijk, zondag wacht Roubaix. Een koers waar ik geen ervaring heb. Mijn vorige deelname dateert van 2007, in een andere ploeg, met een andere instelling, veel jonger en met ander materiaal. Je kan dat niet vergelijken met nu. Ik mankeer de ervaring, dat is waar, maar ik kan terugvallen op een ploeg met tonnen ervaring en ik moet gewoon goed luisteren en mijn kans gaan wanneer dat kan."

"De instelling bij Quick-Step Floors verandert niet. Samen winnen luidt het devies en dat zal zondag niet anders zijn", wist de Waalse Monegask. "We willen de zege met de ploeg en we hebben verschillende troeven die we kunnen uitspelen. Ja, er wordt veel over ons gepraat in het peloton. Dat is logisch, we winnen vaak en de druk ligt bij de andere teams. Zij moeten stress hebben en dat kan dan weer in ons voordeel spelen. We zijn relax, als je al enkele overwinningen hebt, is het gemakkelijker koersen."

"Ik ben gefocust op deze wedstrijd, maar dit is niet mijn enige doel van dit seizoen", wilde hij dat gerucht uit de wereld helpen. "Ik wil ook goed zijn in andere koersen. Zoals ik me al getoond heb in de voorbije wedstrijden. Ja, ik wil zondag graag een rol spelen, maar dit is mijn tweede deelname. Vorige keer was het snikheet, bijna 30 graden of zo en reed al vroeg een groep weg. Misschien moet ik zondag gewoon veel leren nog en kom ik daarna terug met ambitie. Al geef ik toe, ik ben nu ook ambitieus, zoals ik dat altijd ben en de ploeg ook."

bron: Belga