Kwal. WK voetbal (v) - Red Flames hebben toeschouwersrecord beet

door
Belga
Leestijd 1 min.

7.200 Belgische fans hebben hun ticket gekocht voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van de Red Flames tegen Portugal, vrijdag in Leuven. Daardoor is het toeschouwersrecord voor een match van de Belgische voetbalvrouwen verbroken. Dat bevestigde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdagavond. Het vorige toeschouwersrecord dateert van 20 september 2016. Toen zagen iets minder dan 6.800 supporters de Red Flames in Leuven verliezen tegen topland Engeland met 0-2.

Vrijdagavond wordt de aftrap gegeven om 19u30. Tickets zijn tot een uur voor de match online verkrijgbaar en ook in het loket aan het stadion worden op de wedstrijddag nog kaartjes verkocht.

In de WK-kwalificaties staat België met drie zeges uit evenveel wedstrijden op de tweede plaats achter Italië, dat de poule aanvoert met twaalf punten uit vier matchen. Na de thuismatch in Leuven tegen Portugal komende vrijdag volgt volgende week de verplaatsing naar Italië (10 april). Enkel de groepswinnaar stoot door naar de eindronde, de vier beste tweedes (op zeven groepen) spelen barrages.

.

bron: Belga