"Grid girls zijn onderdeel van het F1-landschap"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De organisatoren van de Grote Prijs van Monaco beloven grid girls aan de start van de stratenrace in Monte-Carlo. Koersdirecteur Michel Boeri slaat het verbod van Liberty Media, sinds vorig jaar de nieuwe eigenaar van de Formule 1, in de wind. "De grid girls zijn mooi en maken deel uit van het F1-landschap." Vanaf dit seizoen moeten de pitspoezen plaats ruimen voor zogenoemde "grid kids", naar analogie met het voetbal. De bazen van de Formule 1 oordeelden dat grid girls niet meer van deze tijd zijn. De beslissing deed wat stof opwaaien, maar in de seizoensopener in Melbourne waren de modellen niet langer van de partij.

Op 27 mei zullen de grid girls wel in Monaco te bewonderen zijn, beloofde Michel Boeri. "De meisjes zullen erbij zijn, ze zullen mooi zijn en ze zullen alle aandacht van de camera's opeisen", schrijft de baas van de Monegaskische autosportfederatie in een bijdrage voor Monaco-Matin. De pancarte om de piloten aan te kondigen verdwijnt wel en de grid girls gaan als communicatiehostessen aan de slag.

"Onze Amerikaanse vrienden vinden dat jonge vrouwen geen bordjes met de naam en nummer van de piloten meer mogen dragen. Volgens hen zwakt dat de positie van de vrouw in onze samenleving af", gaat Boeri voort. "Onze hostessen zullen een opleiding tot model of communicatieverantwoordelijke volgen. In het kader van hun studies zullen ze stage lopen tijdens de GP. Daar worden ze voor betaald. We eisen voorbeeldig gedrag. De vrouwen zullen naar het imago van Monaco heel elegant zijn. Want de GP van Monaco zonder vrouwelijk schoon, dat bestaat niet."

bron: Belga