Greg Van Avermaet: "Het heeft nog niet meegezeten dit voorjaar"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Greg Van Avermaet (BMC) start zondag als titelverdediger in Parijs-Roubaix (WorldTour). Onze landgenoot krijgt bij BMC de steun van landgenoten Jürgen Roelandts en Nathan Van Hooydonck. Voor die laatste wordt het zijn debuut in de Hel van het Noorden. "Het is een speciaal gevoel om als uittredend winnaar aan Parijs-Roubaix te beginnen", legde Van Avermaet uit. "Ik voel me goed en het zelfvertrouwen zit goed, maar het heeft dit voorjaar nog niet meegezeten. Parijs-Roubaix is een andere wedstrijd dan de Vlaamse klassiekers. Je benen kunnen nog zo goed zijn, je heb altijd een beetje geluk nodig om veilig over de kasseien te raken. Vorig jaar had ik onderweg wel pech, maar slaagde er nog in terug te komen en te winnen. Die overwinning was een grote verrassing voor mij. Ik voel me klaar dit jaar opnieuw mee te spelen voor winst."

Ploegleider Fabio Baldato - zelf tweede in de Helleklassieker in 1994 - sprak dezelfde taal. "Greg heeft al getoond sterk te zijn dit voorjaar, maar is er nog niet in geslaagd te winnen. In de Ronde van Vlaanderen zag ik de beste teamprestatie van het voorjaar. De jongens zullen ook zondag weer op en top gemotiveerd zijn om Greg aan de zege proberen te helpen."

Selectie BMC:

Jempy Drucker (Lux), Stefan Küng (Zwi), Jürgen Roelandts (BEL), Michael Schär (Zwi), Greg Van Avermaet (BEL), Nathan Van Hooydonck (BEL), Francisco Ventoso (Spa)

bron: Belga