Commonwealth Games - 11-jarige tafeltennisster Anna Hursey debuteert met zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 11-jarige Welshe tafeltennisster Anna Hursey heeft donderdag met een zege haar debuut gemaakt op de Common Wealth games in het Australische Gold Coast. Aan de zijde van de tien jaar oudere Charlotte Carey versloeg ze het Indiase duo Madhurika Patkar en Mouma Das met 3-2 in een dubbelpartij. Hursey en Carey bezorgden Wales zo het enige punt in het groepsduel tegen titelkandidaat India. Het werd 3-1. Ondanks haar lengte, 1m55, deelde Hursey flink wat perfecte smashes uit en pakte ze vaak uit met haar zware forehand. Haar moeder Phoebe, een Chinese, keek goedkeurend toe.

Hursey sprak achteraf niet met de pers. Het is de politiek van het team om de junioren tijdens de competitie niet met de media te laten praten. "Ze is nog maar elf, dus moet wat vroeger naar bed", glimlachte haar dubbelpartner Carey. "Eerlijk gezegd is het moeilijk te geloven dat ze nog maar elf is. Soms moeten we opletten waar we over praten. Je bent al snel vergeten dat er zo'n jong meisje bij is."

Volgens Britse media is Hursey met haar 11 jaar en 287 dagen "wellicht de jongste atleet in de geschiedenis van de Gemenebestspelen en alleszins de jongste Britse deelnemer". Op Olympische Spelen was er in een ver verleden nog jonger talent te bewonderen. Dimitrios Loundras was 10 jaar en 218 dagen toen hij het Griekse turnteam in 1896 in Athene aan brons hielp op de allereerste editie van de moderne Spelen. Officieel is hij nog altijd de jongste olympiër, al zou in 1900 een 7-jarige Franse jongen als stuurman ingevallen zijn bij een Nederlands roeiduo.

.

bron: Belga