Metro Super Chef strijkt neer in België

Metro Super Chef strijkt neer in België
Unsplash / B. Larke

Dol op koken en fotografie? Dan heb je geluk. De internationale culinaire wedstrijd ‘Metro Super Chef’ vindt nu ook in ons land plaats. Vanaf vandaag kunnen Belgische lezers hun kooktalent meten met andere Metro-lezers uit de rest van de wereld.

Amateurkoks en fotografen beleven vanaf nu de tijd van hun leven. Metro Super Chef 2018, dat gelanceerd wordt in samenwerking met de internationale redacties van Metro, richt zich voor het eerst op Belgische lezers. Deelnemen kan in één van de twee categorieën: ‘sweet’ of ‘salty’. De regels zijn hetzelfde in beide onderdelen. Deelnemers moeten een origineel recept bedenken en een foto nemen van het eindresultaat. De originaliteit van het recept, de presentatie én de kwaliteit van de foto zijn van belang. De keukenprins(es) met het meeste aantal stemmen van het publiek wordt gekroond tot winnaar in de categorie ‘sweet’ of ‘salty. De twee winnaars stoten in een laatste fase door naar de finale. De laureaten hiervan worden bekendgemaakt op 3 mei.

Internationale wedstrijd

Na afloop van de eerste stemronde, die plaatsvindt in het land van de deelnemer, begint de globale finale. De Belgische inzendingen moeten de strijd aangaan met de winnaars uit andere landen. Lezers van over de hele wereld mogen stemmen op hun favoriet. Opnieuw wordt er per categorie een winnaar aangeduid en krijgen ze een cheque ter waarde van 3.000 dollar mee naar huis. De bekendmaking hiervan gebeurt op 17 mei.

Waardige opvolger voor Metro Photo Challenge

De deelname aan deze nieuwe wedstrijd is te danken aan het oneindig grote enthousiasme van de Belgische lezers. Het is dankzij hen dat Metro Photo Challenge zo’n succes was. Met 33.827 foto’s en 19.264 fotografen had België het hoogste aantal inzendingen.

Meer informatie op www.metrotime.be/metrosuperchef