Wout van Aert tempert verwachtingen voor Parijs-Roubaix

Wout van Aert tempert verwachtingen voor Parijs-Roubaix

Wout van Aert (23) verkende vandaag met zijn team Verandas Willems-Crelan de kasseien van Parijs-Roubaix. “Ik kijk uit naar de koers van zondag”, zei hij op een persmoment, “maar ik ga geen grote uitspraken doen. Ik maak er mijn debuut en wil gewoon een goede koers rijden.” Met een derde plaats in de Strade Bianche, een tiende stek in Gent-Wevelgem en een negende plaats in de Ronde van Vlaanderen kan Wout van Aert nu al terugblikken op een sterk voorjaar. De drievoudige wereldkampioen in het veld wilde dit voorjaar ontdekken wat hij waard was in de voorjaarsklassiekers en die test is nu al meer dan geslaagd. Zondag volgt in Parijs-Roubaix het sluitstuk van een lange campagne. “In mijn hoofd droom ik van een gelijkaardige prestatie als die in de voorgaande koersen”, zei hij op een persmoment in het Van Der Valk hotel in Nazareth. “Maar ik besef tegelijkertijd dat het om Parijs-Roubaix gaat. Er kan van alles gebeuren: pech, een valpartij, dus ik start met een open blik.”

“Misschien ben ik zondag wel gewoon tevreden over mijn prestatie zelf en niet de uitslag op zich. Ik maak er mijn debuut, ik wil geen grote uitspraken doen, een goede koers rijden. Een resultaat kleef ik daar niet op. Wellicht zijn de verwachtingen hoog na mijn prestaties van de voorbije weken, maar zelf wil ik voorzichtig zijn en gewoon zien wat zondag brengt. Ik kijk echt uit naar die koers, meer nog droom ik van Roubaix dan van de Ronde.”

Van Aert verkende de kasseien van Roubaix al eens op 27 februari, een tocht toen van 3u30 samen met ploegmaat Stijn Devolder. Heeft hij vandaag nog iets nieuws geleerd? “Wel, het was toch helemaal anders dan die eerste verkenning. De stroken lagen er anders bij en de wind zat anders. De kasseien lagen er vet bij, wellicht door de regen van afgelopen nacht. De voorspellingen zijn beter voor zondag. Vandaag heb ik meer kunnen opsteken dan de vorige keer.”

bron: Belga