Winkeliers blijven voorstander van sperperiode

Winkeliers blijven voorstander van sperperiode

Meer dan een op de twee winkeliers, 55 procent, wil dat de sperperiode behouden blijft. Dat blijkt een peiling van Ipsos waarover L’Echo bericht. In de maand voor de koopjesperiode zijn kortingen verboden. Na een afschaffing zouden handelaars het hele jaar door kortingen kunnen geven. Minister van Economie Kris Peeters liet eind 2016 al weten dat hij de sperperiode wil afschaffen. Ondanks de resultaten van deze peiling wil Peeters hiermee verdergaan.
De Vlaamse winkeliers zijn het hevigst gekant tegen een afschaffing: 68 procent wil de sperperiode behouden, tegen 61 procent in Brussel en slechts 35 procent in Wallonië. De sperperiode werd ingevoerd zodat consumenten kunnen nagaan of de prijzen tijdens de solden in januari en juli effectief verlaagd worden. Ook beschermt ze kleine winkels die de kortingen van grote ketens vaak niet kunnen volgen.

Het dossier rond de afschaffing van de koopjesperiode is nog niet verder geraakt dan de kabinetten van de betrokken ministers, meldt Peeters nog. Hij zegt niet te weten wanneer het dossier op de regeringstafel zal belanden.bron: Belga