Schietpartij YouTube: politie zoekt motief, vrouw geïdentificeerd

Schietpartij YouTube: politie zoekt motief
Schietpartij YouTube: politie zoekt motief

De vrouw die op het hoofdkwartier van YouTube in Californië drie mensen neerschoot en verwondde voordat ze zelfmoord pleegde, is geïdentificeerd, zo heeft de politie gemeld. Het gaat om de 39-jarige Nasim Najafi Aghdam uit San Diego, in het zuiden van Californië. “De politie van San Bruno onderzoekt het motief van de schietpartij”, deelde de politie mee. “Momenteel toont niets aan dat de schutter de slachtoffers kende of dat individuen een specifiek doelwit waren.” Volgens mediaberichten gaan de speurders na of de vrouw het gemunt had op het videostreamingplatform omdat haar video’s geen succes hadden. “Youtube filterde mijn kanalen om te verhinderen dat ze views zouden krijgen! “, schreef Aghdam op een website, zo meldde de krant LA Times. “Er is geen gelijke groeikans op YOUTUBE of elke andere videodeelsite, je kanaal zal enkel groeien als zij dat willen! !! !!”, schreef ze.

Aghdam zou aan haar familie gezegd hebben dat ze YouTube “haatte”, zo meldde de mediagroep Bay Area News Group. Volgens haar vader Ismail Aghdam zei ze dat het videoplatform haar video’s censureerde en haar niet meer betaalde voor haar content.

Naar verluidt gaf haar familie haar als vermist op en vernam de familie slechts uren voor de schietpartij van de politie dat ze in haar auto lag te slapen.

Bron: Belga