Quick-Step Floors viert opnieuw dankzij Fabio Jakobsen

Quick-Step Floors viert opnieuw dankzij Fabio Jakobsen

De Nederlander Fabio Jakobsen heeft vandaag de 106e editie van de Scheldeprijs (1.BC) gewonnen. Quick-Step Floors mag zo voor de 24e keer vieren dit seizoen. Na 200,4 kilometer tussen het Nederlandse Terneuzen en Schoten was de 21-jarige Jakobsen de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. De Nederlander, drie weken geleden de beste in Nokere Koerse, haalde het voor de Duitser Pascal Ackermann en de Brit Christopher Lawless. Jens Debusschere moest tevreden zijn met de vierde plaats.

Iets voorbij halfweg koers werden 35 renners uitgesloten omdat ze over een gesloten spoorweg hadden gereden. Onder hen bevonden zich onder anderen Dylan Groenewegen, Arnaud Démare, Tony Martin en Kris Boeckmans.Favoriet Marcel Kittel, die mikte op een zesde zege in de Scheldeprijs, reed lek op twaalf kilometer van de meet. De Duitser slaagde er niet in voorin terug te keren.

Het startschot van de Scheldeprijs weerklonk dit jaar voor het eerst in Terneuzen. Een lange tocht door de Kempen werd ingeruild voor een route door Zeeland. De finale, met de drie plaatselijke ronden op en rond de Churchilllaan in Schoten, werd wel behouden.

bron: Belga