Marc Sarreau sprint naar dagzege en leidersplaats in Circuit de la Sarthe

Marc Sarreau sprint naar dagzege en leidersplaats in Circuit de la Sarthe
Marc Sarreau sprint naar dagzege en leidersplaats in Circuit de la Sarthe

Marc Sarreau (Groupama-FDJ) heeft vandaag de tweede rit in het Circuit Cycliste Sarthe (cat. 2.1) gewonnen. De 24-jarige Fransman toonde zich na 183,7 kilometer van Riallé naar Ancenis de snelste in een massasprint. De Nieuw-Zeelander Alex Frame werd tweede, de Italiaan Manuel Belletti derde. Christophe Noppe sprintte naar een achtste plaats. Sarreau, gisteren tweede in de openingsrit, is ook de nieuwe leider. Hij neemt het over van zijn landgenoot Justin Jules. Sarreau heeft nu zes seconden voor op Jules. De Italiaan Mattia Frapporti is op acht seconden derde. Noppe is als negende op twaalf seconden ook in de stand beste Belg.

Het was de Bulgaar Nikolay Mihaylov die als eerste op avontuur trok. Snel kreeg hij aansluiting van Juan Felipe Osorio. Twee renners in de vroege vlucht, niemand anders besloot de sprong te maken. Maximaal reed het duo 5:50 bij elkaar, waarna het peloton het tempo de hoogte injoeg.

WB VeranAquaPro nam het commando voor leider Jules. Iets voor het oprijden van het plaatselijke circuit, zeven rondjes van 8,1 kilometer, werd het duo gegrepen door het peloton. Het sein voor Benjamin Thomas en François Bidard om hun kans te gaan. Het duo werkte goed samen en sprokkelde 1:05 bij elkaar. Aan hun verhaal kwam een eind op 7 kilometer van de finish, waarna de sprintvoorbereiding begon.

In die sprint stond geen maat op Sarreau, die zijn vierde overwinning van het seizoen boekte. Eerder pakte hij twee ritzeges in de Ster van Bessèges (2.1) en afgelopen zondag mocht hij nog juichen in La Roue Tourangelle (1.1.).

Morgen staat de koninginnenrit op het programma, van Abbaye Royale de L’Epau naar Pré-en-Pail-Saint-Samson over 199 kilometer.

Bron: Belga