Davis Cup - Kapitein Johan Van Herck ziet confrontatie tegen Amerikanen als ideale leermoment

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische tennismannen nemen het komend weekend in de kwartfinales van de Davis Cup op tegen de Verenigde Staten. Omdat sleutelspelers David Goffin (ATP-10) en Steve Darcis (ATP-143) ontbreken met blessures, krijgen debutanten Sander Gille en Joran Vliegen een kans. "We hebben dit weekend veel te winnen als team", blikte Davis Cup-kapitein woensdag vooruit op de kwartfinales. België stuurde behalve het Limburgse dubbelpaar Gille/Vliegen ook nog kopman Ruben Bemelmans (ATP-110) en Joris De Loore (ATP-319) naar Nashville (Tennessee). Daar nemen de Davis Cup-Belgen het van 6 tot 8 april op tegen John Isner (ATP-9), Sam Querrey (ATP-14), Jack Sock (ATP-16), Steve Johnson (ATP-52) en Ryan Harrison (ATP-54).

"Op basis van de namen zijn de Verenigde Staten torenhoog favoriet. Dit team kan de Davis Cup winnen", weet Van Herck. "Toch hebben we hier als team veel te winnen. Puntengewijs misschien niet, over winst en verlies wil ik zelfs niet spreken. Maar we kunnen hier twee Belgische talenten (Sander Gille en Joran Vliegen) lanceren en helpen bij hun ontwikkeling. Joris De Loore krijgt hulp bij zijn comeback en Ruben Bemelmans krijgt een kans om tegen topspelers te bevestigen."

"Op dit moment is winnen of verliezen niet aan de orde", gaat Van Herck voort. "De jongens moeten eerst leren kansen af te dwingen. Daarna moeten ze leren die kansen af te maken. We komen niet naar hier met het idee dat we al verloren hebben. We proberen de jongens 120 procent fit te krijgen, zodat ze het de Amerikanen lastig kunnen maken. Daarom is dit de ideale leerschool."

Van Herck wordt in Nashville bijgestaan door Darcis, die door een blessure niet kan spelen. "Hij brengt een bus aan ervaring mee. Steve weet hoe je als speler met bepaalde situaties moet omgaan en kan dat deze jongens bijbrengen", aldus de Belgische Davis Cup-kapitein, die de harcourtterreinen in Nashville deze week al kon testen. "De arena is niet echt groot, maar wel gezellig. Ik verwacht een goede sfeer. We zijn prima ontvangen door de Amerikaanse federatie, alles verloopt naar wens."

.

bron: Belga