Zonnig weekend wordt vrijdag al ingezet

Lenteweer komt ons vrijdag tegemoet
Unsplash C. Ifland

Vandaag en morgen krijgen we in België nog heel wat regen te verwerken, maar daarna wachten ons warmere temperaturen op. Vrijdag klimt het kwik naar een aangename 16 graden Celsius en dit weekend bereiken we de grens van 20 graden.

Vandaag zal er heel wat regen vallen. Vooral in de namiddag kunnen die buien intens zijn en mogelijk vergezeld worden met onweer. Tijdens zo’n onweer zijn lokaal wat hagel en felle rukwinden tot 70 kilometer per uur mogelijk. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. ’s Avonds zijn er nog enkele (onweers)buien mogelijk.

Donderdag begint grijs met hier en daar een bui, maar vanaf de kust wordt het geleidelijk droger met enkele opklaringen. In vergelijking met de rest van de week blijft het relatief fris, met maxima rond 9 of 10 graden in het centrum van het land.

Zachte wind en zonnig weekend

Vrijdag wordt een aangename en overwegend zonnige voorjaarsdag. Het KMI verwacht wel wat hoge sluierwolken en in de loop van de namiddag wat stapelbewolking, maar het blijft overal droog. De matige zuid- tot zuidwestenwind voert zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima stijgen tot 15 of 16 graden.

Ook zaterdag krijgen we aangenaam lenteweer. In de loop van de namiddag kan er uit de stapelbewolking hier en daar een buitje vallen, al is de kans eerder beperkt. Het kwik stijgt naar maxima tot 20 graden. Zondag verandert dat weerbeeld nauwelijks, al lijkt de kans op een lokale bui groter te worden.