Vernieuwingswerken spoorinfrastructuur tussen Leuven en Ottignies

In de paasvakantie voert Infrabel van 6 april (23 uur) tot 16 april (5 uur) grote moderniseringswerken uit aan de spoorinfrastructuur tussen Leuven en Ottignies. Tijdens de werken rijden er geen treinen tussen Leuven en Waver. Op de spoorlijn 139 tussen Leuven en Sint-Joris-Weert worden onder meer de sporen, dwarsliggers, wissels, bovenleidingen en verschillende overwegen vernieuwd. Ook het spoorbaanvak tussen Sint-Joris-Weert en Ottignies wordt gemoderniseerd.

Als gevolg van de werken rijden er van vrijdagavond 6 april (23 uur) tot zondagavond 15 april (19.40 uur) geen treinen tussen Leuven en Waver. Tussen Waver en Ottignies wordt een deel van de treinen geschrapt. De NMBS legt vervangbussen in tussen de stations van Leuven en Ottignies. Die bussen stoppen aan elk station dat normaal door de treinen wordt bediend.

Vanaf zondagavond 15 april om 19.40 uur rijden er opnieuw treinen tussen Leuven en Sint-Joris-Weert. Dat is goed nieuws voor de studenten. Zij kunnen op het einde van de paasvakantie met de gebruikelijke studententreinen naar Leuven en Heverlee sporen. Tussen Sint-Joris-Weert en Waver blijft het treinverkeer onderbroken tot maandagochtend 16 april om 5 uur.

Nog tot en met zondag 29 april is er een aangepaste dienstregeling tussen Leuven en Ottignies omdat de treinen er moeten rijden aan een verminderde snelheid.

De NMBS raadt de reizigers aan zich vooraf te informeren via de verschillende informatiekanalen (www.nmbs.be, Facebook- en Twitteraccount, het personeel in de stations of de klantendienst op het nummer 02/528.28.28).

bron: Belga