Schietpartij YouTube: vrouwelijke dader overleden

De dader van de schietpartij in het YouTube-hoofdkwartier in San Bruno, in de Amerikaanse staat Californië, was een vrouw. Ze werd dood aangetroffen met een “zichzelf toegebrachte schotwonde”. Dat zegt het hoofd van de politie van San Bruno, Ed Barberini. Vier gewonden worden op dit moment verzorgd in het ziekenhuis, van wie één zwaargewond is en één in kritieke toestand verkeert. Het gebouw wordt op dit moment nog verder uitgekamd. Op beelden is te zien dat politie en hulpdiensten massaal ter plaatse zijn op het hoofdkwartier van de videowebsite, dat ongeveer 1.000 werknemers telt. Uit het gebouw stroomden mensen naar buiten die door agenten werder gefouilleerd.
The Daily Beast en het lokale tv-station KRON4 berichtten op basis van bronnen bij de politie dat de schutter haar vriend doodschoot op de campus, maar dat is nog niet bevestigd.
Google, het moederbedrijf van YouTube, zegt op Twitter dat het zijn personeel in de campus oproept om te blijven schuilen en andere personeelsleden om weg te blijven. Het bedrijf heeft ook een hulplijn in werking gebracht.

bron: Belga