Olympiakos-coach Oscar Garcia verlaat de club drie maanden na aankomst

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Spaanse trainer Oscar Garcia heeft dinsdag zijn vertrek bij Olympiakos aangekondigd. Garcia was uiteindelijk slechts drie maanden in dienst bij de Griekse topclub. "Ik heb, in overleg met de club, ervoor gekozen vandaag onze samenwerking stop te zetten", legde Garcia uit in een persbericht door de club verspreid. "Zo heeft de club meer tijd om komend seizoen voor te bereiden."

De beslissing van Garcia komt er na een roerige dag in Piraeus. Een furieuze voorzitter Evangelos Marinakis stuurde quasi de hele A-kern op vakantie. Slechts een handvol spelers zou nog mogen spelen, ter voorbereiding op volgend seizoen, en zou worden aangevild met beloftenspelers. Het lot van de vijf Belgen bij de club (Silvio Proto, Guillaume Gillet, Bjorn Engels, Vadis Odjidja-Ofoe en Kevin Mirallas) is nog niet officieel bekend.

De voorzitter deelde ook 400.000 euro aan boetes uit. Olympiakos kwam zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Levadiakos. Het team won slechts drie van de laatste acht matchen. Olympiakos won de voorbije zeven jaar de titel in Griekenland, maar staat momenteel - met nog vier speeldagen voor de boeg - pas derde, op zes punten van leider AEK Athene.

De 44-jarige Garcia kwam in januari aan in Piraeus na enkele weken daarvoor te zijn vertrokken bij Saint-Etienne. Voordien was hij ook coach in Israël (Maccabi Tel Aviv), Engeland (Brighton en Watford) en Oostenrijk (Red Bull Salzburg).

bron: Belga