Kwal. WK voetbal (v) – Red Flames stevenen af op toeschouwersrecord

Kwal. WK voetbal (v) - Red Flames stevenen af op toeschouwersrecord

Voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd van de Belgian Red Flames van vrijdag tegen Portugal in Leuven zijn al meer dan 6.000 toegangskaartjes verkocht. Drie dagen voor de aftrap van de interland komen de Belgische voetbalvrouwen zo heel dicht bij het supportersrecord dat in 2016 gevestigd werd. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdagavond bekend. Het huidige recordaantal supporters dateert van 20 september 2016. Toen zagen iets minder dan 6.800 supporters de Red Flames in Leuven verliezen tegen topland Engeland met 0-2. De KBVB hoopt dat record vrijdag scherper te kunnen stellen en rekent daarvoor ook op de supporters van de Rode Duivels, verenigd in 1895.
“We zijn heel blij dat we op zoveel supporters kunnen rekenen”, reageerde bondscoach Ives Serneels. Hij doet een warme oproep om zijn Flames al tijdens de opwarming te komen aanmoedigen. Tickets zijn tot een uur voor de match online verkrijgbaar.
In de WK-kwalificaties staat België met drie zeges uit evenveel wedstrijden op de tweede plaats achter Italië, dat de poule aanvoert met twaalf punten uit vier matchen. Na de thuismatch in Leuven tegen Portugal komende vrijdag volgt volgende week de verplaatsing naar Italië (10 april). Enkel de groepswinnaar stoot door naar de eindronde, de vier beste tweedes (op zeven groepen) spelen barrages.

bron: Belga